Dyveke in hennepveld

Begin 2015 herstelde ik van zenuwpijn, depressie en slapeloosheid door een extract uit cannabis. Sindsdien ben ik op een missie om deze bijzondere plant een beter daglicht te zetten. Cannabis is een van de oudste door de mens gecultiveerde gewassen. Reeds duizenden jaren gebruiken we de diverse onderdelen van deze plant voor het maken van touw, kleding, verwerken we het in ons voedsel en gebruiken we het als medicijn.

Mijn missie

Sinds mijn eigen ervaring met CBD ben ik op een missie om mensen te vertellen over cannabis. Zowel medicinale/recreatieve cannabis als vezelhennep. Deze wonderplant kan mensen ondersteunen, genezen, beschermen, kleden, voeden en huisvesten. Het is een zeer veelzijdig en duurzaam gewas dat niet alleen duurzaam kan worden geteeld, elk onderdeel ervan kan worden gebruikt. En daarmee kunnen zo goed als alle fossiele brandstoffen worden vervangen.

Dankzij cannabisonderzoek zijn wetenschappers gestuit op het endo-cannabinoidesysteem. Een zeer complex, zelflerend lichaamseigen balanssysteem dat continue zorgt voor een perfect evenwicht van een veelheid aan processen in ons lijf.

CBD-olie, en tal van andere extracten uit de bloemen van de cannabisplant, hebben een heilzame werking op ons lichaam. Ik ben een groot voorstander van genezen op natuurlijke wijze, en liefst zoveel mogelijk op kracht van eigen lichaam, geest en mindset. Cannabis kan daarbij ondersteunen.

Mijn visie

Stel je voor … een zaadje nog kleiner dan de nagel van je pink, dat kan uitgroeien tot een gewas dat kan helen, genezen, voeden, kleden, reinigen, energie kan leveren, beschermen en huisvesten.

De wereld heeft nood aan biobased grondstoffen die de huidige fossiele grondstoffen kunnen vervangen. Materialen die niet alleen duurzaam zijn in de basis, ook in het verwerken en het gebruik. Hennep is enorm veelzijdig, elk onderdeel van de plant kan worden gebruikt voor een veelheid aan applicaties. Het telen van dit gewas zorgt voor nieuwere, betere inkomsten voor boeren, spoort ondernemers aan om vaker te kiezen voor duurzaam materiaal, zet wetenschappers aan tot nieuw baanbrekend onderzoek, inspireert studenten tot het uitwerken van studies gericht op innovatie, verhoogt het BNP en de werkgelegenheid, versterkt sociale cohesie en stimuleert de biodiversiteit.