Dyveke in hennepveld

Wie mijn naam wel eens heeft gegoogled, komt ongetwijfeld veel tegen dat met cannabis te maken heeft. En dat klopt ook, ik heb een brede kennis over deze bijzondere plant. Zowel uit eigen ervaring, als uit het netwerk van vezelhennep – / cannabisondernemers / – onderzoekers dat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd. Al enkele jaren heb ik een passie voor cannabis, in het bijzonder vezelhennep. Begin 2015 herstelde ik van zenuwpijn, depressie en slapeloosheid door een extract uit vezelhennep. Sindsdien ben ik eens temeer op een missie om cannabis in een beter daglicht te zetten. Het bijzondere is, dat wij mensen inniger met de cannabisplant zijn verbonden dan sommigen wellicht zouden willen. Het is door onderzoek naar de werking van cannabis op mensen, dat ons lichaamseigen cannabissysteem werd ontdekt. Dit ‘endocannabinoide systeem’, zorgt in ons lichaam continue voor een exact juiste balans. Denk aan slaap/waak, celgroei, immuniteit, zenuwactiviteit en tal van andere zaken. Deze fijne balans kan door tal van factoren worden verstoord, en dat is waar mijn coaching om de hoek komt kijken. Verder geef ik advies en informatie over cannabis, hennep en wiet, zowel aan particulieren als bedrijven. Ik schrijf, herschrijf en geef advies over tekst voor websites, folders, en andere media.

Mijn missie

Sinds mijn eigen ervaring met CBD ben ik op een missie om mensen te vertellen over cannabis. Zowel medicinale/recreatieve cannabis als vezelhennep. Deze in mijn ogen wonderplant kan mensen ondersteunen, genezen, beschermen, kleden, voeden en huisvesten. Hennep is een zeer veelzijdig en duurzaam gewas dat niet alleen duurzaam kan worden geteeld, elk onderdeel ervan kan worden gebruikt. En daarmee kunnen zo goed als alle fossiele brandstoffen worden vervangen.

Dankzij cannabisonderzoek zijn wetenschappers gestuit op het endo-cannabinoidesysteem. Een zeer complex, zelflerend lichaamseigen balanssysteem dat continue zorgt voor een perfect evenwicht van een veelheid aan processen in ons lijf. Het is tevens de verklaring voor de mind-body connectie.

CBD-olie, en tal van andere extracten uit de bloemen van de cannabisplant, hebben een heilzame werking op ons lichaam. Ik ben een groot voorstander van genezen op natuurlijke wijze, en liefst zoveel mogelijk op kracht van eigen lichaam, geest en mindset. Cannabis kan daarbij ondersteunen.

Mijn visie

Stel je voor … een zaadje nog kleiner dan de nagel van je roze, dat kan uitgroeien tot een gewas dat kan helen, genezen, voeden, kleden, reinigen, beschutten, beschermen en huisvesten. Cannabis (of hennep) heeft raakvlakken álle Sustainable Development Goals gehaald.

De wereld heeft nood aan biobased grondstoffen die de huidige fossiele grondstoffen kunnen vervangen. Materialen die niet alleen duurzaam zijn in de basis, ook in het verwerken en het gebruik. Hennep is enorm veelzijdig, elk onderdeel van de plant kan worden gebruikt voor een veelheid aan applicaties. Het telen van dit gewas zorgt voor nieuwere, betere inkomsten voor boeren, spoort ondernemers aan om vaker te kiezen voor duurzaam materiaal, zet wetenschappers aan tot nieuw baanbrekend onderzoek, inspireert studenten tot het uitwerken van studies gericht op innovatie, verhoogt het BNP en de werkgelegenheid, versterkt sociale cohesie en stimuleert de biodiversiteit.