Autonomie is een woord dat je veel tegenkomt de laatste tijd. Mensen willen los komen van het systeem, uit de matrix stappen, autonoom zijn. Wat betekent dit nu allemaal eigenlijk echt? In mijn eigen onderzoek naar dit concept leerde ik over zaken als ‘C’estui Que Vie’, ‘juridische fictie’ en ‘Geboortetrust’. Over dit laatste zijn zelfs hele discussiegroepen op social media kanalen als Facebook en Telegram. Er zouden documenten zijn die maken dat jij je autonoom kunt verklaren, wat als voordeel heeft dat je geen belasting, verzekeringen, boetes, of andere bedragen meer hoeft te betalen. Je geeft simpelweg aan dat dit uit jouw geboortetrust moet worden vergoed. Een trust zeg maar een pot met geld dat een hoeveelheid aan bezittingen vertegenwoordigt. Denk aan een huis, auto, boot, spaargeld, alles dat een bepaalde financiële waarde heeft kan in de trust worden gezet, en zo kan worden doorgegeven aan iemand anders (bijvoorbeeld jouw erfgenaam). Een geboortetrust zou een trust zijn op jouw ‘naam’, aangemaakt op het moment dat jouw vader/moeder aangifte deed van jouw geboorte en je een (burger service, social, rijksregister, of whatever) nummer kreeg.

Voor wie deze materie allemaal nieuw is, zet je schrap! Toen ik erachter kwam dat er (mogelijk, want helemaal 100% zeker ben ik hier nog altijd niet van) een trust op mijn naam staat, (die ook nog eens zeer batig is!) was ik hier twee weken echt even niet goed van. Hoe kan het dan dat we met z’n allen in zo’n schaarste leugen leven? Hoezo moet ik, wanneer ik om wat voor reden dan ook mijn baan kwijt ben geraakt, mijn hand ophouden voor een schamel maandelijks inkomen terwijl er gewoon een zeer batig trust op mijn naam staat ?

Uit de matrix stappen…

Er bleek een uitweg te zijn, uit de matrix, uit het systeem. Door de aanname dat jij, mens van vlees en bloed, dezelfde bent als de ‘juridische fictie’ die in jouw paspoort of id kaart vermeld staat een halt toe te roepen en jouw geboortetrust ‘beneficiair’ (dus enkel de lusten, niet de lasten) te aanvaarden, zou je jouw ticket naar vrijheid in handen hebben. Vrij van belasting, vrij van deurwaarders, vrij van jeugdzorg, vrij van vaccinatie plicht, vrij van al die zaken die overheidsinstanties je nu op kunnen leggen.

Wauw, dat klinkt fantastisch! Toch?

En toch… ik merkte dat er een aantal zaken niet goed resoneerde bij mij. De eerste is dat er onzekerheid is over het bestaan van dit trust. Ik kom er in een volgend blog op terug want er kan echt wel het een en ander over worden gezegd. Het tweede is de paniek en hebzucht die ik bij veel mensen zag ontstaan. Paniek, omdat er een soort tijdsdruk leek te zijn. Mensen wilden vrij, autonoom zijn, en wel nu! Hebzucht, omdat er ineens een batig trust bleek te zijn op hun naam, met een waarde van zo’n 1,5 miljoen (!) euro en daar kon je een maandelijkse vergoeding van zo’n 2000 euro uit krijgen.

Tja, mensen….

Wat ik voor mezelf in elk geval heb besloten, is dat mijn eigen pad van autonomie (want dat streef ik na, zeker nu!) veel meer te maken heeft met zelfredzaamheid op gebied eten & drinken, sociale contacten (uitjes, leuke dingen doen), reizen en zeker ook financiën. En last but not least: autonomie gaat over mondig zijn, weten wat je rechten (en plichten) zijn als ‘mens’ en hoe zich dat verhoudt tot de rechten en plichten die je hebt als ‘natuurlijk persoon’. Het gaat mij om in je kracht (durven) staan, weten wat je kunt zeggen wanneer je wordt berispt door een boa of agent, hoe je rustig kunt blijven in deze storm van bewustwording. Uiteindelijk komt alles neer op tot je nemen van informatie en het toepassen daarvan. En blijven oefenen en groeien hierin tot je het volledig eigen hebt gemaakt.

Sinds ik dat voor mezelf hardop heb geuit, kwamen er tal van mensen op mijn pad die me hierin konden steunen en laten groeien. Ik heb het gevoel dat ik op een zeer bijzondere reis ben die ik graag met jullie, mijn lezers, zou willen delen. Net zoals ik dat een aantal jaar geleden deed naar aanleiding van mijn ervaring met CBD/cannabis. Ik zal beginnen mijn ontdekkingen en bevindingen te delen in dit blog. Wellicht dat ik er zelfs een aparte website aan wijd, wie weet 😉 Vraag die jij je alvast kunt stellen is: hoe autonoom ben ik zelf? Wat doe jij al op gebied van autonomie? Kun je, als alles helemaal op z’n kant zou gaan, jouw rust en veiligheid waarborgen? Waar loop je tegenaan?

Lieve mens, ik spreek je snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *