Mijn manier van coachen

Posted on maart 19, 2021Reacties uitgeschakeld voor Mijn manier van coachen

Bij mijn manier van intuïtieve coaching staat, zoals de naam al doet vermoeden, intuïtie voorop. Intuïtie is iets dat we bij geboorte hebben meegekregen. Van nature weten we, door op onze intuïtie te kunnen en durven vertrouwen, hoe we bijvoorbeeld stress signalen kunnen (h)erkennen in ons lichaam. Door tal van ervaringen in zowel onze jeugd, als ons latere leven, komt onze analytische geest (ons ‘ego’ )steeds meer op de voorgrond te staan.

We leren door te zetten, te presteren, net dat beetje beter te zijn dan de ander. Uiteindelijk komen we bedrogen uit: we komen steeds verder van onze eigen natuur te staan, steeds minder goed naar ons lichaam te kunnen luisteren. Hierdoor ontwikkelen we zowel lichamelijke als geestelijke klachten. En zo ontstaan ook de verhalen die je jezelf blijft vertellen, als ‘ik kan dit niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘dat is niet aan mij besteed’. Al deze kernovertuigingen maken dat je steeds aan jezelf blijft bevestigen dat je die persoon bent, die je denkt dat je bent. Dat het ‘stemmetje’ dat je steeds in je hoofd hoort gelijk heeft.

Tot je de lagen van je ego leert afpellen, kun positief denken wat je wilt, je onderbewuste mind zal steeds weer je oude denkpatronen naar voren schuiven, die op hun beurt weer worden verankerd in je lijf. Je lichaam bevestigt vervolgens weer aan je mind dat je je daadwerkelijk op een bepaalde manier voelt, als je denkt dat je je voelt. Dit bekrachtigt je gedachten, en zo is de cirkel van gedachten / gedragingen / keuzes / ervaringen / emoties / gedachten etc. rond. Hoog tijd om die cirkel eens te doorgronden, en te doorbreken! Nu kom je op een punt waar je de verandering kunt gaan verdiepen, en je balans gaat terug vinden. Heerlijk gevoel, vind je niet?

Nu, voor ik je vertel wat je van míj kunt verwachten als coach, speel ik de bal graag terug: van jou verwacht ik dat je de wil en motivatie hebt om daadwerkelijk te willen veranderen. Het bespaart ons allebei veel tijd en energie als dat verlangen er niet is. Uiteraard ben ik daar als coach, om samen met jou te onderzoeken wat het precies is dat je graag veranderd wilt zien in je leven, en om je de handvatten te reiken die je nodig hebt om zelf deze verandering in gang te zetten. Ik motiveer je dus niet, maar inspireer je, zet je een spiegel voor, en daag je uit.

Mijn werkwijze is zowel holistisch als systemisch. Wat speelt er zich af in jouw hoofd, welke gedachten en emoties overheersen? Welke emoties zijn lichamelijk merkbaar? Heb je lichamelijke klachten, wanneer zijn deze begonnen? Welke blokkades kom je tegen, zowel mentaal als fysiek? Hoe sta je op dit moment in het leven, relationeel, professioneel? Hoe is het met je gezondheid? Welke uitdagingen zijn er, en hoe ga je daar mee om? Zijn er bepaalde zaken die je kunt aanpassen, verminderen, of vermijden? Verder kijk ik naar voedingspatronen, en ademhaling.

Wanneer je bij mij een coaching traject start, onderzoeken we samen welke thema’s er voor jou op dit moment het belangrijkste zijn. We maken samen een actieplan, stellen doelen vast, en bespreken de mogelijke invulling van jouw traject. Tijdens een traject kun je gebruik maken van al mijn kennis en vaardigheden. Naast praktische tips, bied ik je handvatten om beter om te kunnen gaan met stress, vermoeidheid, onzekerheid en slapeloosheid.

Tijdens een traject kijk ik samen met jou onder meer naar je:
– Vaste patronen
– Kernwaarden / kern overtuigingen
– Voeding / suppletie
– Beweging / slaap

Een coaching traject bestaat meestal uit 5 sessies. In een traject pas ik verschillende methodieken toe, waaronder 1-op-1 coaching, mindfulness / meditatie, nlp, en adem coaching. Mijn praktijk is gelegen in Bussum, en in Hilversum beschik ik tevens over een coaching ruimte. Wil je liever een keer online afspreken, is dat ook een mogelijkheid.